Parchet pentru baie

Este inutil sa reamintim popularitatea castigata de-a lungul ultimilor ani a diferitelor tipuri de parchet, si cu toate acestea o problema se ridica permanent in topul cerintelor formulate de clienti si anume existenta unui tip de parchet pentru baie. Dupa indelungi teste, companiile producatoare au raspuns acestei veritabile provocari prin lansarea parchetului care se preteaza fara nici o problema la pardoselile din bai, bucatarii sau chiar terase exterioare, cu un grad ridicat de rezistenta la umiditate, fara sa existe riscul de a fi produse daune ireparabile.parchet u3

In general tehnologia de fabricare a acestui tip de parchet nu difera foarte mult fata de versiunile clasice, acesta avand  cateva straturi succesive de ceara si alte rasini care le ofera impermeabilitate si impiedica infiltrare apei la straturile inferioare. S-a obtinut astfel un produs cu un finisaj mult mai rigid, mai silentios si ceea ce este cel mai important cu o rezistenta impecabila la mediile umede.

Din punct de vedere estetic acesta este disponibil intr-o multime de culori si finisaje care imita cu succes fibra lemnoasa, de aici si posibilele dificultati atunci cand va hotarati sa va alegeti un anumit tip. Pentru montajul acestui tip de parchet nu sunt necesare cunostinte superioare, acesta avand exact aceeasi pasi si fiind folosite aceleasi scule ca si in cazul orcarui tip de parchet laminat.

Probabil ideea fundamentala care sta la baza alegeri unui astfel de parchet o constituie dorinta de a avea in caminul dumneavoastra o anumita continuitate in materie de pardoseli. Este cvasicunoscuta prezenta locuintelor in care pardoselile difera de la o camera la alta, in speta parchet in living si gresie in baie si bucatarie asta ducand la o similitudine care tinde catre identic intre locuinta dumneavoastra si cea a vecinului de vis-a-vis. Din punct de vedere al intretinerii nu sunt necesare operatiuni in plus cu o singura exceptie; la aproximativ 5 ani trebuie refacut stratul de ceara pentru o prelungire a vietii acestuia.