Schimbarile anotimpului si trecerea de la caldura la racoare m-au determinat astazi sa scriu cateva lucruri despre ingrijirea parchetului si pregatirea acestuia pentru perioada cea mai friguroasa si umeda a anului, lucru care poate influenta pe termen lung calitatea parchetului dumneavoastra.
Curatenia in casa se face zilnic iar primavara si toamna gospodinele demareaza un proces de curatare mai profund, ducand mai departe regulile nescrise care vin din timpuri de demult apuse, si asigurand in fiecare camin confortul mult dorit.
In plus vreu sa mentionez ca un parchet neingrijit, poate fi o sursa sigura de imbolnavire atat pentru propietarul casei cat si pentru vizitatori, datorita microbilor existenti pe trotuarele murdare, si care pot fi foarte usor carati pe incaltaminte in interiorul casei.
De regula curatenia pardoselilor sau a parchetului este lasata la urma cu scopul precis de a elimina toate reziduurile scoase din celelalte parti ale casei. Indiferent de tipul de finisare sau de clasa de trafic din care face parte, parchetul trebuie aspirat, spalat si tratat cu diverse substante care sa ii mentina frumusetea si stralucirea o perioada cat mai lunga de timp.
Exista cateva reguli la curatarea parchetului de care trebuie sa tineti cont de fiecare data pentru ca viata acestuia si a noastra sa fie prelungita, si anume:
- intotdeauna pentru stergerea de praf sau spalare, trebuie folosita o carpa moale din bumbac sau molton;
- nu se foloseste niciodata apa fierbinte deoarece parchetul v-a pierde in timp stralucirea si nuanta;
- nu se vor folosi solutii concentrate, datorita impactului pe care acestea il pot avea asupra lemnului;
- se vor folosi doar cantitatile de solutie recomandate de producator, deoarece se v-a obtine cu siguranta rezultatul scontat atat din punct de vedere al igienei cat si al protectiei suprafetei