Evolutie si tendinte in amenajari interioare

Dupa o perioada destul de terna si simplista a amenajarilor interioare datorata perioadei de criza in care am fost obligati cu totii sa reducem drastic cheltuielile inclusiv cu amenajarile interioare , alegand varianta primordiala a functionalitatii impotriva esteticului, vom analiza procesul de evolutie si tendinte 2015 in amenajari interioare.design int 2

Deja se simte in aer un fel de relaxare fiscala, si o spun chiar si cifrele inaintate de Institutul National de Statistica, in care piata pe toate palierele ei a inregistrat cresteri substantiale, demne de un trend ascendent atat la capitolul venituri cat si cheltuieli.

Ce inseamna asta pentru noi? Ei bine, fiecare crestere de venit atrage dupa sine inclinatia pentru implicarea mai profunda catre a cheltui pentru implinirea unor vise la care pentru moment renuntasem , iar unul dintre acestea poate fi cu certitudine si amenajarea locuintei, fie prin reconditionarea amenajarilor trecute ( sunt 5 ani in care sigur, prea putini dintre noi ne-am gandit si la amenajari interioare…), fie prin achizitionarea de noi obiecte care sa genereze iluzia de spatiu optim si ideal de locuit.

Cum era de asteptat, disignerii de amenajari interioare au sesizat imediat aceasta crestere, venind pentru anul 2015 cu tipuri de amenajari interioare in care luxul se impleteste cu elementele rustice sau cele inspirate din traditional, creeand decoruri simple si spectaculoase in acelasi timp.

Concret, tendintele anului nu mai impun ca in anii precedenti canalizarea pe o singura culoare sau o serie restransa de materiale si finisaje ci se va pune accent pe imbinarile si asortarile ingenioase care vor duce la obtinerea unui decor deosebit, plin de personalitate. In acelasi timp pot spune ca a venit timpul sa-ti pui imaginatia la treaba pentru ca personalizarea locuintei este defapt cheia amenajarilor interioare, combinarea stilurilor retro, rustic si eco fiind cele mai importante piese de joc.

De exemplu, daca ti-ai cumparat mobila de la un magazin, ar fi bine sa te abtii in a-ti achiziona parchetul de la acelasi magazin daca vrei ca livingul tau sa nu fie unul de serie, identic probabil cu cel al vecinului de scara, mai cu seama ca sunt producatori de parchet atat in mediul on-line cat si fizic  de unde poti sa-ti achizitionezi un parchet care sa rezoneze perfect cu tendintele cat si cu dorintele tale.