Dferenta intre parchet stratificat si parchet laminat

Toamna si-a intrat deja in drepturi depline, si ca in fiecare an , proiectele de amenajari interioare se pregatesc sa isi atinga finalitatea in executie, drept urmare m-am gandit astazi sa va vorbesc despre diferenta dintre parchet stratificat si parchet laminat. In general popularitatea parchetului ca metoda de amenajare a pardoselilor interioare, a capatat o amploare anticipata de companiile de profil, si exemplificata clar in bilanturile contabile anuale care sunt intr-un trend ascendent.

Majoritatea construtiilor din ultimii ani, au in componenta macar o camera cu parchet, indiferent daca vorbim despre institutii sau locuinte, dar sunt sigur ca sunt putini cei dintre dumneavoastra cei care ati reusit sa sesizati diferenta intre o amenajare cu parchet laminat si una cu parchet stratificat din simplul motiv ca acestea se aseamna faorte mult.parchet 3

Mai intai putem spune ca ambele au o configuratie in straturi, ca metoda de fabricatie. Astfel, parchetul laminat este format de regula din patru straturi: strat de oxid de aluminiu, rumegus presat, melamina (decor) si folie protectoare. De aici rezulta si pretul mic de achizitie, usurinta la montare dar marele dezavantaj al aparitiei uzurii intr-un interval de timp mult mai scurt.

Parchetul stratificat este 100 % din lemn, de regula triplu stratificat, fiind alcatuit din doua straturi din esenta de brad, iar al treilea strat, la vedere, din stejar, fag etc.. Trebuie mentionat faptul ca parchetul laminat are o suprafata mata care in timp se va accentua mai ales in zonele de trafic intens. Se preteaza pentru locuintele de bloc.

parchet 2Parchetul stratificat se comporta ca si cel masiv daca ne referim la aspectul exterior. Este elegant, putand fi lacuit dupa preferinte si se poate obtine parchet mat (lac mat), lucios sau superlucios (lac in mai multe straturi). De regula parchetul stratificat se achizitioneaza direct lacuit, dar suporta ulterior inca o lacuire, daca se doreste. Se preteaza pentru incaperi elegante (camere de zi, dormitoare) atat la bloc cat si la case.