Despre parchetul stratificat

Pentru o folosire cat mai judicioasa a lemnului, la nivel mondial se observa o tendinta a companiilor producatoare de parchet de a folosi materiale care pot inlocui cu succes atat din punct de vedere estetic cat si ca rezistenta, lemnul ca element primordial al parchetului, lucru care ne indreptateste sa scriem astazi cateva cuvinte despre parchetul stratificat. Astfel se explica aparitia pe piata pardoselilor parchetate a parchetului stratificat, element care contine cantitati mici din lemn masiv din specii valoroase raportate la unitatea de suprafata.parchet 1

Parchetul stratificat valorifica judicios speciile din lemn valoroase deoarece acestea se gasesc doar la suprafata sub forma de furnir sau lamele, rezultand un produs flexibil, rezistent si cu o eficienta economica ridicata. Acesta este realizat dintr-un numar impar de straturi de lamele, din lemn sau in combinatie cu alte materiale, conceput si realizat in sistem industrial in forma de carouri sau benzi.

Intotdeauna stratul superior este realizat din lemn valoros , cele inferioare fiind din lemn provenit din specii mai putin valoroase din punct de vedere economic sau combinatii derivate din lemn de exemplu PFL, PAL sau MDF.

Stratul de suprafata este tratat cu substante peliculogene cu rezistenta mare la trafic intens rezultand un material compozit cu o structura diversa care confera o durata de viata mult imbunatatita.

Un avantaj care merita remarcat este faptul ca acest tip de parchet poate fi si reconditionat, rezultand de fiecare data un produs cu o estetica si rezistenta nealterata de trecerea timpului.

Treptat, industria parchetului stratificat a castigat teren in detrimentul parchetului clasic, atat la nivel mondial cat si in Romania, datorita uramatoarelor consideente:

  • valorificarea judicioasa a speciilor din lemn valoroase;
  • productivitate ridicata in faza de fabricatie;
  • garantia unei finisari inalte din punct de vedere calitativ inca din fabricatie;
  • montare usoara datorita realizarii inca din faza de productie a montarii partiale sub forma de benzi sau dale.

Putand fi dispus clasic, unidirectional sau in carouri din punct de vedere estetic parchetul stratificat poate crea habitatului dumneavoastra un joc sublim de forme care bucura orice privire.